Nieuw: Boekscout heeft een blog!

BoekscoutblogBoekscout merkt dagelijks dat een enorme groep mensen de ambitie heeft een boek te schrijven. De mensen die dit boek daadwerkelijk willen uitgeven, maken veelal gebruik van Google om hun vragen over de uitgeverswereld te beantwoorden, en zij komen terecht in een oerwoud van informatie. Zoektermen die gebruikt worden, zijn bijvoorbeeld uitgeven tips’ en ‘boeken schrijven tips’. Tips is dus wat schrijvers nodig hebben, en die gaan wij, gestoeld op onze ervaringen als uitgever, op boekscoutblog geven.

Op welke vragen gaat boekscoutblog antwoord geven?

De tips die wij gaan geven op boekscoutblog, zullen interessant zijn voor schrijvers in verschillende stadia van het schrijfproces. Aan de ene kant zullen we informatie geven voor auteurs die op dit moment werken aan hun boek, of die de moed verzamelen hun verhaal op papier te zetten. Aan de andere kant zullen we tips geven voor auteurs die al een stapje verder zijn en die willen weten waar ze op moeten letten bij de vervolmaking van een manuscript of bij de promotie van hun boek. Deze tips zullen, in de vorm van blogartikelen, eens per maand op deze website verschijnen. Hieronder een klein voorproefje van het soort artikelen dat je van ons kan verwachten:

  • De meest voorkomende ‘fouten’ bij interpunctie
  • Hoe kun je gebruik maken van de Word zoekfunctie om op een effectieve manier taalfouten op te sporen in je manuscript?
  • Tips voor het uitgeven van een uitgeefbare (auto)biografie
  • Tien manieren om je boek onder de aandacht te brengen

Google zoektocht boekscoutblog.nl

Een slag om de arm

Wees gerust, we zullen niet met de vinger gaan wijzen als je niet alle tips strikt naleeft die wij geven. De succesvolste schrijvers zijn immers vaak degenen die zich buiten de gebaande paden hebben durven begeven. Vergeet ook niet dat je het als schrijver niet helemaal alleen hoeft te doen. Veel schrijvers schakelen hulp in uit hun omgeving. Boekscoutblog zal daaraan een mooie toevoeging zijn. Wij zullen in een later stadium ook aandacht besteden aan de rol van proeflezers.

Nieuw: Boekscoutblog.nl

Ons doel?

Wij willen je op boekscoutblog zo goed mogelijk helpen tijdens het schrijven van je verhaal door daarvoor stap voor stap een handleiding te bieden in de vorm van onze blogposts. Zo kun je vooral bezig blijven met waar het om gaat: een boek schrijven.

Heel veel succes, maar bovenal heel veel plezier gewenst met schrijven!

Astrid

Boekscout.nl

PS: Volgende maand zullen wij een artikel plaatsen waarin we ingaan op de ‘regels’ met betrekking tot interpunctie bij gesproken zinnen.

 

 

Over Boekscout

Boekscout is in de eerste plaats een uitgeverij. We zijn gek op boeken en we ruimen ook graag een plaatsje in voor dat van jou. Stuur ons je manuscript gerust toe via www.boekscout.nl
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.